Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

van 10 uur tot 17 uur

Parkeer de auto bij voorkeur buiten het Landgoed aan de Antoon Coolenlaan, of eventueel bij de Watermolen. We proberen Genneper autoluw te houden!

In onze boerderijwinkel kunt u overheerlijke biologische producten kopen. Indien beschikbaar kiezen we bij de inkoop voor Demeter producten: afkomstig uit de biologisch-dynamische landbouw.

We verkopen verse rauwe melk in onze boerderij winkel vanuit een melktap. U kunt uw eigen fles hiervoor gebruiken.

Van ons eigen erf leveren we boerenkaas, eieren, ambachtelijk bereide vleeswaren, vlees, aardappelen en groenten van het seizoen, allemaal van de eigen boerderij. Daarnaast treft u biologische kwaliteitsproducten aan van collega’s uit de regio, zoals brood, geitenkaas, kruiden, diverse soorten meel en appelstroop.        Onze rauwmelkse boerenkaas heeft een unieke smaak en zit boordevol kwaliteit. De kaas is in diverse leeftijden verkrijgbaar en ook met allerlei heerlijke kruiden. Onze kaas is tevens bij diverse natuurvoedingswinkels en restaurants in Eindhoven verkrijgbaar. De smaaksensatie is de Genneper Goud, een karaktervolle overjarige kaas. Al onze kaas wordt vanzelfsprekend gemaakt met diervriendelijk vegetarisch stremsel.

De groenten die wij verkopen komen voor een belangrijk deel van onze eigen tuinderij en voor een ander deel worden die ingekocht bij lokale tuinders of de groothandel.

Het rundvlees is afkomstig van onze eigen koeien. MRIJ koeien zijn zoals ze dat noemen dubbeldoelkoeien, wat wil zeggen dat ze zowel melk als vlees van een goede kwaliteit produceren. Het vlees van MRIJ runderen is vaak stevig van structuur en heeft heel veel smaak en wordt daarom door veel topkoks hoog gewaardeerd.

Ook het varkensvlees is van onze eigen varkens. Onze mestvarkens hebben een weide om te wroeten en dat is ook voor biologische varkens niet gebruikelijk. Daar volstaat een uitloop met een betonnen vloer. Al het voer voor de varkens en de koeien komt van het eigen bedrijf. Voor de kippen kopen we nog een deel aan.

We houden de hele keten van slachten en verwerken door de slager 100% biologisch gecertificeerd. De dieren worden door ons zelf naar het slachthuis gebracht.Het varkensvlees wordt binnen een week verwerkt en het rundvlees wordt pas na een twee weken rijpen verwerkt tot een keur aan bijzondere vleesproducten. Daarna wordt het ingepakt, gevacumeerd en ingevroren. Door het vacumeren behoudt het vlees zijn maximale kwaliteit tijdens het invriezen.

Op onze boerderij staan drie traditionele kippenhokken. In ieder hok houden we ongeveer 150 kippen. De eieren worden twee maal per dag geraapt. Veel bezoekers rapen bij ons hun eigen eieren. Met een doosje uit de winkel gaan ze naar de legnesten. De jonge leghennen komen als ze ongeveer 17 weken oud zijn. Ze blijven meestal anerhalf jaar. Omdat na anderhalf jaar de eierproductie snel terugloopt, gaan ze naar de slager. Ze worden dan als soepkip in onze eigen winkel verkocht.

Samen met onze medewerkers werken wij vanuit een grote betrokkenheid met landschap bodem, planten, dieren en mensen op ons landgoed en de andere gronden die we in beheer hebben.

Wij hopen natuurlijk dat u als consument ook betrokken bent bij de Genneper Hoeve. Met uw bezoek en de aankoop van onze boerderijproducten ondersteunt u het behoud van deze sfeervolle en karakteristieke plek in Eindhoven en maakt u een mens-, dier- en natuurvriendelijke landbouw mogelijk.

 

Header BoerderijwinkelGuts uitsnede