De winkel is nu ook het gehele jaar door op maandag geopend.

Doordeweeks hebben we pauze van 13.15 tot 14.00 uur

In onze boerderijwinkel kunt u steeds meer overheerlijke biologische producten kopen. Zoals boerenkaas, eieren, ambachtelijk bereide vleeswaren, vlees, aardappelen en groenten van het seizoen, allemaal van de eigen boerderij. Daarnaast treft u biologische kwaliteitsproducten aan van collega’s uit de regio, zoals brood, appelsap, geitenkaas, schapenkaas, kruiden, diverse soorten meel, appelstroop.                           Onze rauwmelkse boerenkaas heeft een unieke smaak en zit boordevol kwaliteit. De kaas is in diverse leeftijden verkrijgbaar en ook met allerlei heerlijke kruiden. Onze kaas is tevens bij diverse natuurvoedingswinkels en restaurants in Eindhoven verkrijgbaar. De smaaksensatie is de Genneper Goud, een karaktervolle overjarige kaas. Al onze kaas wordt vanzelfsprekend gemaakt met diervriendelijk vegetarisch stremsel.

Wij verkopen ook rauwe melk rechtstreeks uit de tank. U dient een schone fles mee te nemen en gepast geld (€ 1,- per liter) dan kunt u tussen 16.30 uur en 17.30 uur in de melkstal in overleg met één van onze medewerkers zelf de melk aftappen.

De groenten die wij verkopen komen voor een belangrijk deel van onze eigen tuinderij en voor een ander deel worden die ingekocht bij lokale tuinders of de groothandel.

Het rundvlees is afkomstig van onze eigen koeien. MRIJ koeien zijn zoals ze dat noemen dubbeldoelkoeien, wat wil zeggen dat ze zowel melk als vlees van een goede kwaliteit produceren. Het vlees van MRIJ runderen is vaak stevig van structuur en heeft heel veel smaak en wordt daarom door veel topkoks hoog gewaardeerd.

Ook het varkensvlees is van onze eigen varkens. Onze mestvarkens hebben een weide om te wroeten en dat is ook voor biologische varkens niet gebruikelijk. Daar volstaat een uitloop met een betonnen vloer. Al het voer voor de varkens en de koeien komt van het eigen bedrijf. Voor de kippen kopen we nog een deel aan.

Wij laten de koeien en de varkens slachten bij een eko-gecertificeerde slager in Oirschot, die de dieren individueel komt ophalen. Bij de slager staan de dieren één nacht op stal voordat zij geslacht worden. De varkens worden binnen een week verwerkt en het rund wordt pas na een aantal weken rijpen verwerkt tot een keur aan bijzondere vleesproducten en door ons bij de slager ingepakt, gevacumeerd en ingevroren. Door het vacumeren behoudt het vlees zijn maximale kwaliteit tijdens het invriezen. In onze nieuwe winkel willen we ook direct na het inpakken een aantal dagen vers gevacumeerd vlees gaan verkopen. Wij zullen dat duidelijk kenbaar maken op onze site en via facebook.

Op onze boerderij staan drie traditionele kippenhokken. In ieder hok houden we ongeveer 200 kippen. De eieren worden twee maal per dag geraapt. Veel bezoekers rapen bij ons hun eigen eieren. Met een doosje uit de winkel gaan ze naar de legnesten. Met deze stevige piksnavel kunnen ze goed hun eten verzamelen maar ook elkaar te lijf gaan. Als ze maar voldoende ruimte hebben en veel naar buiten kunnen gaan laten ze elkaar met rust. De jonge leghennen komen als ze ongeveer 17 weken oud zijn. Ze blijven meestal een jaar. Omdat na anderhalf jaar de eierproductie snel terugloopt, gaan ze naar de slager. Ze worden dan als soepkip in onze eigen winkel verkocht. Samen met onze medewerkers werken wij vanuit een grote betrokkenheid met landschap bodem, planten, dieren en mensen op ons landgoed en de andere gronden die we in beheer hebben.

Wij hopen natuurlijk dat u als consument ook betrokken bent bij de Genneper Hoeve. Met uw bezoek en de aankoop van onze boerderijproducten ondersteunt u het behoud van deze sfeervolle en karakteristieke plek in Eindhoven en maakt u een mens-, dier- en natuurvriendelijke landbouw mogelijk.

 

Header BoerderijwinkelGuts uitsnede