Educatie scholen

Scholen die interesse hebben voor een educatief bezoek aan onze boerderij zijn van harte welkom en kunnen rechtstreeks met de boerderij contact opnemen. Stuur even een mailtje naar educatie@genneperhoeve.nl. Ook voor kinderfeestjes en andere activiteiten.

Onze boerderij biedt meerdere vormen van educatie aan. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gedurende hun jeugd kennis maken met de boerderij en haar natuurlijke omgeving en alles wat daarbij komt kijken. 

Naast de vertrouwde rondleiding, al jaren gegeven door boer Paul, bieden we ook doe-educatie aan. We laten de leerlingen actief deelnemen aan het reilen en zeilen op ons boerenbedrijf. We willen de educatie meer richten op het samen aan het werk op de boerderij en in de natuur. Een dagdeel lang kunnen de kinderen ervaren wat er allemaal gebeurt in het natuurbeheer of in de voedselproductie-keten: van zaaien en oogsten tot aan het eten op je bord. Het aanbod is divers en varieert per seizoen.

We kunnen de kosten laag houden: 1 euro per kind (excl ingrediënten).

De educatiefolder voor scholen vindt u hier. (opent in nieuw venster)

We vinden het heel belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen zien en ervaren waar hun voedsel vandaan komt. De verbinding met de natuur is van onschatbare waarde om verantwoord met de aarde om te gaan. Kinderen van nu zijn de volwassenen van straks. Het is een investering in de toekomst. Veel bedrijven erkennen dit en zien het belang in van deze vorm van educatie.

Daartoe zullen bedrijven worden uitgenodigd om een dagdeel boerderij- of natuureducatie financieel te ondersteunen. De Stichting Vrienden Levend Erfgoed Gennep helpt ons hierbij. 

De educatiefolder voor het bedrijfsleven vindt u hier. (opent in nieuw venster)

 

Header EducatieGuts uitsnede