Zorg

Logo DeSeizoenenEen deel van onze medewerkers heeft een specifieke zorgvraag. In samenwerking met zorginstelling DeSeizoenen bieden wij hen passend werk met begeleiding op maat, zodat zij op ons landgoed de mogelijkheid krijgen hun kwaliteiten optimaal te ontwikkelen en in te zetten. Zowel medewerkers met een verstandelijke handicap, een psychiatrische beperking, een autistische hulpvraag of een re-integratievraag bieden wij een plek.

Onze werkgebieden boerderij, tuinbouw, landschapsonderhoud en een ambachtelijke werkplaats bieden samen ongeveer 24 werkplekken. De cliënten werken zoveel mogelijk mee als gelijkwaardige medewerkers en doen heel zinvol werk. Zo helpen ze bij het verzorgen van het vee, het maken van de kaas, in de winkel, het vele werk in de tuinbouw en ondersteunen bij de vele natuurbeheerwerkzaamheden op ons Landgoed.

De kunstnijverheidswerkplaats de Parakleet is gehuisvest in de boerderij van Kapteins en biedt ruimte voor schilderen, waskaarsen maken, wol vilten en andere creatieve activiteiten.

Samen genieten we van het werk en natuurlijk van de gezellige koffiepauze, de gezamenlijke biologische lunch en het samen vieren van de jaarfeesten: Driekoningen, Maria Lichtmis (2 feb), Carnaval, Pasen, Sint Jan (24 juni), Michael (29 sept), Sint Maarten (11 november), Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. Deze feesten zijn voor veel bewoners de ijkpunten van het jaar door de seizoenen heen. Op Landgoed Gennep staan vier woonzorghuizen, het Voermanshuis, Huize Pennings, Nieuw Gennep en de Mulderswoning voor begeleid wonen, waar 23 van onze zorgcliënten kunnen wonen. Zo werken we op ons landgoed aan een unieke woonwerkgemeenschap.

Wilt u zich aanmelden voor de zorg neem dan contact op met de coordinator van de zorg op Landgoed Gennep Carin van Bommel,  cvbommel@deseizoenen.org of 06 21211691

 

 

 

 

 

Header ZorgGuts uitsnede